Treceți la conținutul principal

Informare de la Cluj


Stimați profesori,
Materialele audio-video puse la dispoziția dumneavoastră pe această pagină web au fost realizate în cadrul proiectului PREL implementat de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca în perioada 2014-2015. Accesul la aceste materiale este gratuit atât pentru toate cadrele didactice interesate, cât și pentru elevi.
Obiectivul principal al acestui proiect a fost perfecționarea cadrelor didactice care predau Religie în învățământul preuniversitar, la toate cultele prevăzute de curriculum-ul național. Viziunea care a guvernat derularea activităților de realizare a materialelor didactice a fost aceea că ora de Religie poate fi o experiență pozitiv-creativă unică, specială, agreabilă elevilor, și care poate avea efect pe termen lung în formarea lor echilibrată și pozitivă din punct de vedere moral și spiritual. O astfel de contribuție a orei de Religie la conturarea viitorului societății noastre este, credem, esențială și ea reprezintă principala responsabilitate a celor care asumă această misiune care presupune constant autodepășire și adaptare la specificul generațiilor mereu noi de elevi.
[...]
Proiectul PREL ne-a oferit cadrul perfect pentru a pune la dispoziția participanților la programele de perfecționare materiale și modele de exerciții specifice pentru disciplina Religie, cu preocuparea de a asigura majoritatea materialelor utilizabile la toate cultele prevăzute de curriculum-ul național. Aceste materiale au și rolul de a inspira crearea de noi exerciții și materiale didactice de către profesorii de Religie.
Pentru o exploatare corectă și eficientă a resurselor audio-video, am creat o serie de fișe de lucru atașate materialelor audio-video, în care veți regăsi trei categorii principale de exerciții/provocări: 1) de verificare a informațiilor prezentate în materialele audio-video, 2) de problematizare și actualizare, 3) de intrare în sfera discursului teologic și spiritual.
[...]
Nădăjduim ca materialele didactice oferite dumneavoastră prin intermediul acestei pagini web să vă faciliteze activitatea didactică și să vă dea posibilitatea, mai mult ca până acum, de a oferi elevilor dumneavoastră o experiență didactică și formativă inovativă, guvernată de viziunea pozitiv-creativă propusă prin proiectul PREL.
Vă dorim mult succes în efortul pe care îl depuneți constant pentru ca ora de Religie să fie mereu mai atractivă!
Echipa PREL
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Aici aveți un scurt tuturial. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce înseamnă să fiu creștin (fișe de lucru pdf+jpg) - Clasa pregătitoare

Fișă Omul se bucură de creația lui Dumnezeu (Cărticică) Clasa I

Patimile și Învierea Domnului - Clasele III-VII

Patimile și Învierea DomnuluiClasele III-VII Lecția cuprinde: un filmuleț legat de Săptămâna Patimilor, o imagine (iocană) cu Răstignirea Domnului, o altă imagine (Icoană) cu Invierea Domnului, o imagine cu o fișă de lucru și lista evenimentelor din Săptămâna Patimilior.  https://www.youtube.com/watch?v=_-fyrwbr8rw - Film Săptămâna Patimilor.Duminica sărbătorim Intrarea Domnului în Ierusalim.Miercuri Domnul Iisus a fost vândut de Iuda pe 30 de arginţi.Joi  a avut loc Cina cea de Taină. La Cină Mântuitorul a spălat picioarele ucenicilor, a întemeiat Sfânta Taină a Euharistiei, la descoperit pe trădător şi a prezis lepădarea lui Petru. Tot joi, după Cină, Iisus s-a îndreptat cu ucenicii în grădina Ghetsimani unde a fost prins.Vineri Domnul Iisua a fost lovit cu palmele peste față, a fost biciuit și apoi îmbrăcat într-o hlamidă roșie. Apoi I-au pus o cunună de spini pe cap și o cruce grea în spate. Domnul a căzut sub greutatea crucii, iar când au ajuns la locul numit al „Căpățânii”  a fos…