!!!Important!!!

Acest blog reprezintă strict părerile mele.
Orice asociere între numele meu și documentele oficiale legate de ora de Religie (lecții, fișe, manuale, programe școlare etc) sau cu acțiunile oficiale ale Bisericii Ortodoxe Române sau ale Arhiepiscopiei Timișoarei ori ale Școlii Gimnaziale Satchinez nu-și are menirea. Aceste instituții nu pot fi responsabile pentru postările mele și nici trase la răspundere!
Unele din materiale de pe blog (filme și cărți) sunt descărcate de pe internet (Scribd sau alte site-uri) și au caracter informațional.
Oricine este liber să preia de blog orice informație!

sâmbătă, 9 iulie 2016

Pogorârea Sfântului Duh. Cateheză.

           Pogorârea Sfântului Duh. Cateheză. Fișa se poate folosi și la orele de cateheză ale diferitelor programe „Alege Școala”, „Hristos împărtășit copiilor” sau în cadrul cercului de religie. Fișa se găsește aici: http://docdro.id/cYidLsw. Fișa se poate folosi alături de următoarele documente: Rusalii: Spirală cu limbi de foc şi porumbei http://hristosimpartasitcopiilor.blogspot.ro/2012/06/rusalii-spirala-cu-limbi-de-foc-si.html
și Rusalii: Porumbelul şi darurile Duhului Sfânt: http://hristosimpartasitcopiilor.blogspot.ro/2012/06/rusalii-porumbelul-si-darurile-duhului.html.

       
„La 10 zile după Înălțarea lui Iisus la cer, în ziua Cincizecimii, în timp ce apostolii erau împreună în camera de sus, împreună cu mama lui Iisus din cer a venit un sunt ca de suflare de vânt și a umplut toată casa unde erau ei adunați. Niște limbi ca de foct au fost văzute împărțindu-se și care au șezut câte una pe fiecare dintre ei. Toți s-au umplut de Duh Sfânt, și au început să vorbească în alte limbi, după cum le da Duhul să vorbească.

            Se aflau atunci în Ierusalim, iudei și alți oameni din toate neamurile de sub cer. Când s-a auzit sunetul acela, mulțimea s-a adunat și a rămas uimită, pentru că fiecare îi auzea vorbind în limba lui. Ei ziceau unii către alții: „Toți aceștia care vorbesc, nu sunt Galileeni? Cum dar îi auzim vorbind fiecăruia din noi în limba noastră, în care ne-am născut?”.

            Petru cel care s-a lepădat de Iisus s-a ridicat în picioare plin de curaj și le-a vorbit tuturora. Acesta a fost momentul când a luat ființă Biserica creștină. Acesta a fost momentul când s-au botezat peste 3000 de oameni”.


Bibliografie

1.      ***Biblia sau Sfânta Scriptură, ed. I.B.M.B.O.R., București, 2006.
2.      ***Cu noi este Dumnezeu, Manuale de cateheza pentru copiii de la 11-12 ani. Partea a II-a: Iisus Hristos, Fiul și Cuvântul lui Dumnezeu. Lecțiile 19-36, ed. «Oastea Domnului», Sibiu, 2001.
3.      ***Evanghelia în culori. Domnul Hristos – carte de colorat cu texte explicative- Ediție îngrijită de Natalia Corlean, ed. Teofilia, f.l. 2010.
4.      ***Mica Biblie, ed. I.B.M.B.O.R., București, 1984.
5.      ***Religie. Trăirea învățăturii de credință. Activități didactice pentru orele de religie creștin ortodoxă clasa a V-a, ed. Partoș, Timișoara, 2013.
6.      Muha, Camelia, Religiei creștin-ortodoxă: caiet pentru elevi: clasa a V-a, ed. Sf. Mina, Iași 2009.
7.      Nechita, Pr. Dr.  Vasile, Pârâială, D. Dumitru, Pârâială, Bogdan-Dimitrie, Pârâială, Cristian-George, Caiet de Religie – auxiliar pentru elevi – clasa a V-a, Euristica, Iași, 2008.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...