Treceți la conținutul principal

Sf. Ap. Petru și Pavel (fișă de lucru) - clasa a IV-a. Programa Veche.

Sf. Ap. Petru și Pavel (fișă de lucru) - clasa a IV-a. Programa Veche. Fișa se poate folosi și la orele de cateheză ale diferitelor programe „Alege Școala”, „Hristos împărtășit copiilor” sau în cadrul cercului de religie. Fișa se găsește aici: http://docdro.id/7zNogCF
și aici:  http://www.didactic.ro/materiale-didactice/sf-ap-petru-si-pavel-clasa-a-iva
 „Sfântul Apostol Petru a fost frate cu Sf. Apostol Andrei. La naștere a primit numele de Simon. Împreună cu fratele său, practicau pescuitul pe Lacul Ghenizaret. Întâlnindu-l pe Mântuitorul, a lăsat toate și a devenit ucenicul Lui. A fost alături de Domnul în întreaga Sa activitate, fiind martor al tuturor minunilor săvârșite de Iisus. Domnul Iisus i-a schimbat numele în Petru. A murit la Roma răstignit pe cruce cu capul în jos”.
 
Bibliografie

1.      ***Sfinții, prietenii noștri, vol. I. Viețile sfinților sărbătoriți în lunile ianuarie-iulie însoțite de planșe de colorat și activități practice, ediție îngrijită de Ioana Hașu cu ilustrații de Luminița Pal, ed. Agaton, Făgăraș, 2014.
2.      ***Trăirea învățăturii de credință. Activități didactice pentru ora de religie creștin ortodoxă - clasa a IV-a, ed. Partoș, Timișoara, 2013.
3.      Chiagă, Preot prof. Adrian, Chiagă, Cristina, Să învățăm Religie. Culegere de jocuri și exerciții creștin-ortodoxe, clasele I-IV, ed. Andreas, București, 2013.
4.      Muha, Camelia, Mocanu, Elena, Religiei. Caiet pentru elevi: clasa a IV-a, ed. Sf. Mina, Iași, f.a.
5.      Nechita, Pr. Dr. Vasile, Pârâială, D. Dumitru, Pârâială, Bogdan-Dimitrie, Pârâială, Cristian-George, Caiet de Religie – auxiliar pentru elevi – clasa a IV-a, Euristica, Iași, 2008.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce înseamnă să fiu creștin (fișe de lucru pdf+jpg) - Clasa pregătitoare

Fișă Omul se bucură de creația lui Dumnezeu (Cărticică) Clasa I

Patimile și Învierea Domnului - Clasele III-VII

Patimile și Învierea DomnuluiClasele III-VII Lecția cuprinde: un filmuleț legat de Săptămâna Patimilor, o imagine (iocană) cu Răstignirea Domnului, o altă imagine (Icoană) cu Invierea Domnului, o imagine cu o fișă de lucru și lista evenimentelor din Săptămâna Patimilior.  https://www.youtube.com/watch?v=_-fyrwbr8rw - Film Săptămâna Patimilor.Duminica sărbătorim Intrarea Domnului în Ierusalim.Miercuri Domnul Iisus a fost vândut de Iuda pe 30 de arginţi.Joi  a avut loc Cina cea de Taină. La Cină Mântuitorul a spălat picioarele ucenicilor, a întemeiat Sfânta Taină a Euharistiei, la descoperit pe trădător şi a prezis lepădarea lui Petru. Tot joi, după Cină, Iisus s-a îndreptat cu ucenicii în grădina Ghetsimani unde a fost prins.Vineri Domnul Iisua a fost lovit cu palmele peste față, a fost biciuit și apoi îmbrăcat într-o hlamidă roșie. Apoi I-au pus o cunună de spini pe cap și o cruce grea în spate. Domnul a căzut sub greutatea crucii, iar când au ajuns la locul numit al „Căpățânii”  a fos…