Treceți la conținutul principal

Dragi profesori

Dragi profesori,
Dragi profesori, începe un nou an în care veți fi, din nou, martiri. Asemenea, mucenicilor care au murit pentru Hristos vă veți jertfi sufletește pentru fiecare elev pe care-l veți naște spiritual spre o viață de calitate punându-vă sufletul pe tavă plătind pentru aceasta de multe ori un preț greu, acela de a nu mai avea timp de propria familie. Sunteți oameni prin care timpul nu curge, rămâneți mereu tineri alături de tineri, printre tineri. Este o bucurie să vezi o doamnă învățătoare trecută de prima tinereți cum se joacă cu micii bobocei care învață să înoate în apele scrisului și ale cititului. Va veni o vreme când gândurile foștilor elevi se vor îndrepta spre dumneavoastră, căci pentru unii ați fost singura șansă la o viață normală. Iar când va veni vremea să părăsiți acest loc, dincolo de ușa mormântului veți vorbi altor generați care vor asculta poveștile nescrise spuse la masa de seară sau la gura sobei de câte un părinte sau bunic care își va elogia profesorii cu mândrie nefățarnică. Bucurați-vă pentru că aveți o profesie nobilă
Știu că vă bucurați când elevii dumneavoastră au performanțe și plângeți atunci când îi veți vedea că nu au trecut anumite „obstacole”. Vor fi părinți care vă vor condamna – vă vor certa și vă vor disprețui - ori vă vor critica pe nedrept, sistemul nu va fi întotdeauna de partea voastră, dar știu că în ciuda nemulțumirilor, în ciuda tuturor problemelor nu veți renunța. Nu veți renunța pentru că sunteți cei care vă înmulți talanții primiți de la Stăpânul Ceresc, folosindu-i pentru a cumpăra suflete care la rândul lor vor câștiga alți talanți și alte suflete.
Dumnezeu este cu voi! Sunteți neprețuiți. Sunteți neprețuiți, pentru că voi sunteți semănătorii Cuvântului lui Dumnezeu în pământul sufletesc al elevilor, fie el căzut lângă drum și călcat în picioare și ciugulit de păsări sau între spini ori loc pietros, dar mai ales în pământul cel bun. Chiar dacă păsările vor ciuguli sămânța, chiar dacă spinii o vor înăbuși și soarele o va usca bucurați-vă și pentru aceasta. Poate că sămânța nu a rodit anul acesta, dar poate că va rodi anul viitor. Păsările o vor purta spre alt pământ roditor, spini se pot transforma în trandafiri, soarele care uscă ajutat de vânt și ploaie poate face să crească alt rod mai frumos.
         Vă doresc un an plin de binecuvântări, cu alese roade, tot ce vă propuneți să vi se împlinească și cu elevi pe măsura efortului pe care-l depuneți! 
Cu respect fostul elev - actualul coleg 
 Hrab Alexandru


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce înseamnă să fiu creștin (fișe de lucru pdf+jpg) - Clasa pregătitoare

Fișă Omul se bucură de creația lui Dumnezeu (Cărticică) Clasa I

Patimile și Învierea Domnului - Clasele III-VII

Patimile și Învierea DomnuluiClasele III-VII Lecția cuprinde: un filmuleț legat de Săptămâna Patimilor, o imagine (iocană) cu Răstignirea Domnului, o altă imagine (Icoană) cu Invierea Domnului, o imagine cu o fișă de lucru și lista evenimentelor din Săptămâna Patimilior.  https://www.youtube.com/watch?v=_-fyrwbr8rw - Film Săptămâna Patimilor.Duminica sărbătorim Intrarea Domnului în Ierusalim.Miercuri Domnul Iisus a fost vândut de Iuda pe 30 de arginţi.Joi  a avut loc Cina cea de Taină. La Cină Mântuitorul a spălat picioarele ucenicilor, a întemeiat Sfânta Taină a Euharistiei, la descoperit pe trădător şi a prezis lepădarea lui Petru. Tot joi, după Cină, Iisus s-a îndreptat cu ucenicii în grădina Ghetsimani unde a fost prins.Vineri Domnul Iisua a fost lovit cu palmele peste față, a fost biciuit și apoi îmbrăcat într-o hlamidă roșie. Apoi I-au pus o cunună de spini pe cap și o cruce grea în spate. Domnul a căzut sub greutatea crucii, iar când au ajuns la locul numit al „Căpățânii”  a fos…