Treceți la conținutul principal

Joc: Cine este prietenul tău?


Joc: Cine este prietenul tău?

Temă: Prietenia
Text biblic: Ioan, 15:15 [b]
Ideea jocului: Copiii vor sta spate în spate și vor încerca să ghicească cine le este partener.
Materiale necesare: O biblie
Pregătire în Prealabil: Nu este necesară.
Vei cere copiilor să formeze două grupuri. Primul va sta cu fața la perete, în timp ce al doilea grup se va așeza în tăcere în spatele lui. Copiii care stau cu fața la perete n-ar trebui să știe cine stă în spatele lor.
Cei din primul grup vor încerca să ghicească cine este în spatele lor, întinzând mâinile și atingând capetele acestora. Vor avea dreptul la două încercări înainte de a se întoarce și vedea despre cine este vorba. Vei cere apoi partenerilor să-și spună numele și să enumere câteva lucruri pe care le-ar plăcea să le facă împreună cu un prieten.
Cele două grupuri vor schimba locurile, astfel încât cel de-al doilea grup se va întoarce cu fața la perete în timp ce primul se va amesteca în liniște și se va așeza cu spatele în spatele celui de-la doilea.
La sfârșitul jocului, adresează copiilor următoarele întrebări:
·         Câți dintre voi v-ați recunoscut prietenii doar atingându-le capetele?
·         Ce lucruri ați aflat despre prietenii voștri din discuția cu ei?
Vei citit Ioan, 15:15 [b] și apoi vei întreba:
·         Cine mai este prietenul vostru?
Încheie cerând tuturor să strige: „Isus [Iisus] este prietenul nostru!”[1].
[1] Marea carte a jocurilor pentru copii, traducere Marius Dobondi, ed. Noua Sepranță, Timișoara, p. 34.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce înseamnă să fiu creștin (fișe de lucru pdf+jpg) - Clasa pregătitoare

Fișă Omul se bucură de creația lui Dumnezeu (Cărticică) Clasa I

Patimile și Învierea Domnului - Clasele III-VII

Patimile și Învierea DomnuluiClasele III-VII Lecția cuprinde: un filmuleț legat de Săptămâna Patimilor, o imagine (iocană) cu Răstignirea Domnului, o altă imagine (Icoană) cu Invierea Domnului, o imagine cu o fișă de lucru și lista evenimentelor din Săptămâna Patimilior.  https://www.youtube.com/watch?v=_-fyrwbr8rw - Film Săptămâna Patimilor.Duminica sărbătorim Intrarea Domnului în Ierusalim.Miercuri Domnul Iisus a fost vândut de Iuda pe 30 de arginţi.Joi  a avut loc Cina cea de Taină. La Cină Mântuitorul a spălat picioarele ucenicilor, a întemeiat Sfânta Taină a Euharistiei, la descoperit pe trădător şi a prezis lepădarea lui Petru. Tot joi, după Cină, Iisus s-a îndreptat cu ucenicii în grădina Ghetsimani unde a fost prins.Vineri Domnul Iisua a fost lovit cu palmele peste față, a fost biciuit și apoi îmbrăcat într-o hlamidă roșie. Apoi I-au pus o cunună de spini pe cap și o cruce grea în spate. Domnul a căzut sub greutatea crucii, iar când au ajuns la locul numit al „Căpățânii”  a fos…