!!!Important!!!

Acest blog reprezintă strict părerile mele.
Orice asociere între numele meu și documentele oficiale legate de ora de Religie (lecții, fișe, manuale, programe școlare etc) sau cu acțiunile oficiale ale Bisericii Ortodoxe Române sau ale Arhiepiscopiei Timișoarei ori ale Școlii Gimnaziale Satchinez nu-și are menirea. Aceste instituții nu pot fi responsabile pentru postările mele și nici trase la răspundere!
Unele din materiale de pe blog (filme și cărți) sunt descărcate de pe internet (Scribd sau alte site-uri) și au caracter informațional.
Oricine este liber să preia de blog orice informație!

luni, 5 septembrie 2016

Premiere Concursuri: Ziua Bibliei și Sf. Iosif cel Nou de la Partoș - Satchinez


 Premiere Concursuri: Ziua Bibliei și Sf. Iosif cel Nou de la Partoș - Satchinez

Vineri, 13 noiembrie, cu ocazia zilei mondiale a Bibliei, la Școala Gimnazială Satchinez, judeţul Timiş, arondată parohiei Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, s-a desfășurat concursul școlar de cultură religioasă intitulat „Biblia în sufletul elevilor”. Acesta a fost organizat sub coordonarea profesorului de religie Alexandru Hrab, cu aprobarea doamnei Liliana Călianu, directorul şcolii şi cu purtarea de grijă a preotului Alexandru Rusandu, parohul bisericii din Satchinez. Această mică activitate s-a adresat elevilor din clasa a VII-a, pentru care programa școlară prevede teme despre studierea Sfintei Scripturi.
            Manifestările dedicate acestei zile au început cu prganziarea unei expoziții de Biblii și cărți pe teme biblice, iar apoi a continuat cu concursul propriu-zis.
În deschiderea evenimentului, pr. Alexandru Rusandu a adresat elevilor participanți un cuvânt despre importanța Sfintei Scripturi în viaţa fiecărui creştin, binecuvântându-i pe elevi și urându-le succes, iar doamna director Liliana Călianu a subliniat, în mod special, sprijinul dânsei pentru ora de religie și pentru cât mai multe manifestări de acest fel organizate în cadrul școlii. Duminică 22.11.2015 după Sfânta Liturghie în biserica parohiei Satchinez a avut loc premierea festivă a elevilor care au participat la Concursul „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș” ediția a V-a desfășurat la Sânnicolau Mare, dar și premierea elevilor participanți la Concursul Biblia în sufletul elevilor desfășurat la Școala Gimnazială Satchinez.
La concursul Sf. Iosif cel Nou de la Partoș s-au remarcat:
Bărbulescu Vlad premiul I Desen,
Păscălau Marius premiul II Poezie
Stoica Andreia premiul III Desen
Trandafir Alin premiul III Poezie.
La concursul Biblia în sufletul elevilor s-au remarcat:
Maioș Oana premiul I
Hențiu Ioana premiul I
Nierges Andrada premiul II
Savu Ciprian premiul II
Unciaschi Neda premiul III
Trandafir Alin premiul III
În deschiderea festivității domnul profesor Hrab Alexandru a rostit câteva cuvinte despre cele două concursuri și a adus mulțumiri părintelui paroh Rusandu Alexandru și doamnei director Călianu Liliana, iar apoi doamna director a evidențiat importanța concursurilor în școală și aducând mulțumiri tuturor celor implicați, arătând tot odată că domnul profesor Hrab Alexandru este continuatorul a ceea ce a făcut în școală doamna profesoară Rusandu Silvia. 

De asemenea, sâmbătă de Praznicul Intrării Macii Domnul în Biserică în parohia Sf. Cuvioasă Parascheva din Bărăteaz a fost premiată eleva Ciornei Tanya din clasa a II-a care a obținut premiul I la secțiunea poezie a concursului „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș”.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...