Treceți la conținutul principal

Programe și site-uri de ajutor în activitatea didactică. (Crearea de jocuri online). Rebus, cuvinte încrucișate, crearea de itemi, amestecare de cuvinte etc.

Programe și site-uri de ajutor în activitatea didactică.
(Crearea de jocuri online).
Rebus, cuvinte încrucișate, crearea de itemi, amestecare de cuvinte etc.
           
La adresa: http://www.discoveryeducation.com//free-puzzlemaker/index.cfm?campaign=flyout_teachers_puzzle găsim numeroase găsim opțiuni pentru a crea: criptograme, cuvinte încrucișate, labirinturi, fraze ascunse, mesaje ascunse, căutare de cuvinte etc. Aceste jocuri pot fi salvate de regulă ca și .pdf, iar la o simplă căutare pe google.ro putem găsi site-uri care să transforme .pdf în .jpg (imagine): http://pdf2jpg.net/ sau în word https://www.pdftoword.com/. De asemenea, există numeroase progrămele care pot fi instalate în PC care pot să facă transformări. După transformare imaginile pot fi introduse în word și se pot crea fișe de lucru.
            La adresa https://crosswordlabs.com/ putem să realizăm într-un mod simplu cuvinte încrucișate. El pot fi salvate ca .pdf sau word. Pot fi imprimare ușor sau share-uite pentru a fi rezolvate on-line. Site-ul este gratuit, rapid și ușor.
            La următoare adresă găsim progrămelul gratuit și simplu Hotpotoes https://hotpot.uvic.ca/index.php#downloads care include șase opțiuni, permițându-vă să creați jocuri interactive și teste cu tipuri de itemi cu alegere multiplă, scurt-răspuns, amestecare de cuvinte, cuvinte încrucișate, și jocuri de potrivire/comanda de cuvinte. Exercițiile pot fi exportate pentru word sau direct e o platformă online. Hot Potatoes este freeware, și poate fi  folosi pentru orice scop sau proiect.  P.S Are o interfață în limba română.
           

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce înseamnă să fiu creștin (fișe de lucru pdf+jpg) - Clasa pregătitoare

Fișă Omul se bucură de creația lui Dumnezeu (Cărticică) Clasa I

Patimile și Învierea Domnului - Clasele III-VII

Patimile și Învierea DomnuluiClasele III-VII Lecția cuprinde: un filmuleț legat de Săptămâna Patimilor, o imagine (iocană) cu Răstignirea Domnului, o altă imagine (Icoană) cu Invierea Domnului, o imagine cu o fișă de lucru și lista evenimentelor din Săptămâna Patimilior.  https://www.youtube.com/watch?v=_-fyrwbr8rw - Film Săptămâna Patimilor.Duminica sărbătorim Intrarea Domnului în Ierusalim.Miercuri Domnul Iisus a fost vândut de Iuda pe 30 de arginţi.Joi  a avut loc Cina cea de Taină. La Cină Mântuitorul a spălat picioarele ucenicilor, a întemeiat Sfânta Taină a Euharistiei, la descoperit pe trădător şi a prezis lepădarea lui Petru. Tot joi, după Cină, Iisus s-a îndreptat cu ucenicii în grădina Ghetsimani unde a fost prins.Vineri Domnul Iisua a fost lovit cu palmele peste față, a fost biciuit și apoi îmbrăcat într-o hlamidă roșie. Apoi I-au pus o cunună de spini pe cap și o cruce grea în spate. Domnul a căzut sub greutatea crucii, iar când au ajuns la locul numit al „Căpățânii”  a fos…