Portalul profesorului de Religie

Portalul profesorului de Religie
Forum pentru profesorii de Religie - (Click pe imagine pentru forum) - Forumul aparține unei distinse profesoare de Religie din Oradea

Faceți căutări pe acest blog

luni, 5 septembrie 2016

Programe și site-uri de ajutor în activitatea didactică. (Crearea de jocuri online). Rebus, cuvinte încrucișate, crearea de itemi, amestecare de cuvinte etc.

Programe și site-uri de ajutor în activitatea didactică.
(Crearea de jocuri online).
Rebus, cuvinte încrucișate, crearea de itemi, amestecare de cuvinte etc.
           
La adresa: http://www.discoveryeducation.com//free-puzzlemaker/index.cfm?campaign=flyout_teachers_puzzle găsim numeroase găsim opțiuni pentru a crea: criptograme, cuvinte încrucișate, labirinturi, fraze ascunse, mesaje ascunse, căutare de cuvinte etc. Aceste jocuri pot fi salvate de regulă ca și .pdf, iar la o simplă căutare pe google.ro putem găsi site-uri care să transforme .pdf în .jpg (imagine): http://pdf2jpg.net/ sau în word https://www.pdftoword.com/. De asemenea, există numeroase progrămele care pot fi instalate în PC care pot să facă transformări. După transformare imaginile pot fi introduse în word și se pot crea fișe de lucru.
            La adresa https://crosswordlabs.com/ putem să realizăm într-un mod simplu cuvinte încrucișate. El pot fi salvate ca .pdf sau word. Pot fi imprimare ușor sau share-uite pentru a fi rezolvate on-line. Site-ul este gratuit, rapid și ușor.
            La următoare adresă găsim progrămelul gratuit și simplu Hotpotoes https://hotpot.uvic.ca/index.php#downloads care include șase opțiuni, permițându-vă să creați jocuri interactive și teste cu tipuri de itemi cu alegere multiplă, scurt-răspuns, amestecare de cuvinte, cuvinte încrucișate, și jocuri de potrivire/comanda de cuvinte. Exercițiile pot fi exportate pentru word sau direct e o platformă online. Hot Potatoes este freeware, și poate fi  folosi pentru orice scop sau proiect.  P.S Are o interfață în limba română.
           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu