!!!Important!!!

Acest blog reprezintă strict părerile mele.
Orice asociere între numele meu și documentele oficiale legate de ora de Religie (lecții, fișe, manuale, programe școlare etc) sau cu acțiunile oficiale ale Bisericii Ortodoxe Române sau ale Arhiepiscopiei Timișoarei ori ale Școlii Gimnaziale Satchinez nu-și are menirea. Aceste instituții nu pot fi responsabile pentru postările mele și nici trase la răspundere!
Unele din materiale de pe blog (filme și cărți) sunt descărcate de pe internet (Scribd sau alte site-uri) și au caracter informațional.
Oricine este liber să preia de blog orice informație!

sâmbătă, 8 octombrie 2016

Crezul - Fișă de lucru - Clasa a VIII-a
Comunicarea cunoștințelor
Profesorul explică elevilor folosindu-se de fișă și tablă în timp că vor vorbi despre Învățătura de Credință Ortodoxă. Este datoria creștinului – cunoașterea Învățăturii de credință. Aceasta a fost transmisă de Iisus Hristos Sfinților Apostoli, iar de aceștia din urmă au răspândit-o: episcopilor, preoților, diaconilor și tuturor credincioși până în timpul nostru.
Din păcate de-a lungul timpului au existat și persoane care nu au înțeles această învățătură, iar neînțelegerea aceasta a dus la apariția ereziilor (învățături greșite). Pentru a combătute aceste învățături de către Biserică a fost nevoie să fie convocați episcopii din toată lumea. Aceste adunări ale episcopilor poartă numele de Sinoade Ecumenice (7 Sinoade Ecumenice).
În timpul primelor două Sinoade Ecumenice: Sinodul I Ecumenic (Niceea 325) –  convocat de Împăratul Constantin Cel Mare (7 Art.) și Sinodul II Ecumenic (Constantinopol 381) (5 Art.) s-au bazele Simbolului Credinței sau Crezul – înfățișarea pe scurt a învățăturii de credință ortodoxă. Simbolul Credinței cuprinde învățături despre Sf. Treime, Sf. Taine, Sf. Biserică, învierea morților și viața veșnică.
Apoi, le amintește elevilor că În Biserica Ortodoxă Simbolul Credinței se rostește în timpul: Sfintei Liturghii;
Tainei Sf. Botez;
Rugăciunilor particulare.
Fixarea cunoștințelor
Profesorul cere elevilor să rezolve exercițiul 1 și 2, aducând anumite explicații.
Fișa se găsește aici:  Share fisa Crez.rar - 174 KB
și de aici: http://www.didactic.ro/materiale-didactice/crezul-simbolul-credintei-fisa-de-lucru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...