Treceți la conținutul principal

Crezul - Fișă de lucru - Clasa a VIII-a
Comunicarea cunoștințelor
Profesorul explică elevilor folosindu-se de fișă și tablă în timp că vor vorbi despre Învățătura de Credință Ortodoxă. Este datoria creștinului – cunoașterea Învățăturii de credință. Aceasta a fost transmisă de Iisus Hristos Sfinților Apostoli, iar de aceștia din urmă au răspândit-o: episcopilor, preoților, diaconilor și tuturor credincioși până în timpul nostru.
Din păcate de-a lungul timpului au existat și persoane care nu au înțeles această învățătură, iar neînțelegerea aceasta a dus la apariția ereziilor (învățături greșite). Pentru a combătute aceste învățături de către Biserică a fost nevoie să fie convocați episcopii din toată lumea. Aceste adunări ale episcopilor poartă numele de Sinoade Ecumenice (7 Sinoade Ecumenice).
În timpul primelor două Sinoade Ecumenice: Sinodul I Ecumenic (Niceea 325) –  convocat de Împăratul Constantin Cel Mare (7 Art.) și Sinodul II Ecumenic (Constantinopol 381) (5 Art.) s-au bazele Simbolului Credinței sau Crezul – înfățișarea pe scurt a învățăturii de credință ortodoxă. Simbolul Credinței cuprinde învățături despre Sf. Treime, Sf. Taine, Sf. Biserică, învierea morților și viața veșnică.
Apoi, le amintește elevilor că În Biserica Ortodoxă Simbolul Credinței se rostește în timpul: Sfintei Liturghii;
Tainei Sf. Botez;
Rugăciunilor particulare.
Fixarea cunoștințelor
Profesorul cere elevilor să rezolve exercițiul 1 și 2, aducând anumite explicații.
Fișa se găsește aici:  Share fisa Crez.rar - 174 KB
și de aici: http://www.didactic.ro/materiale-didactice/crezul-simbolul-credintei-fisa-de-lucru

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce înseamnă să fiu creștin (fișe de lucru pdf+jpg) - Clasa pregătitoare

Fișă Omul se bucură de creația lui Dumnezeu (Cărticică) Clasa I

Patimile și Învierea Domnului - Clasele III-VII

Patimile și Învierea DomnuluiClasele III-VII Lecția cuprinde: un filmuleț legat de Săptămâna Patimilor, o imagine (iocană) cu Răstignirea Domnului, o altă imagine (Icoană) cu Invierea Domnului, o imagine cu o fișă de lucru și lista evenimentelor din Săptămâna Patimilior.  https://www.youtube.com/watch?v=_-fyrwbr8rw - Film Săptămâna Patimilor.Duminica sărbătorim Intrarea Domnului în Ierusalim.Miercuri Domnul Iisus a fost vândut de Iuda pe 30 de arginţi.Joi  a avut loc Cina cea de Taină. La Cină Mântuitorul a spălat picioarele ucenicilor, a întemeiat Sfânta Taină a Euharistiei, la descoperit pe trădător şi a prezis lepădarea lui Petru. Tot joi, după Cină, Iisus s-a îndreptat cu ucenicii în grădina Ghetsimani unde a fost prins.Vineri Domnul Iisua a fost lovit cu palmele peste față, a fost biciuit și apoi îmbrăcat într-o hlamidă roșie. Apoi I-au pus o cunună de spini pe cap și o cruce grea în spate. Domnul a căzut sub greutatea crucii, iar când au ajuns la locul numit al „Căpățânii”  a fos…