Treceți la conținutul principal

Fișe de colorat clasa a V-a, a VI-a, Sfântul Nicolae
Fișe de colorat clasa a V-a, a VI-a, Sfântul Nicolae


Întrucât nu am mai postat nimic de multă vreme vă pun la dispoziție câteva fișe de colorat pentru anumite lecții.
Fișele sunt așa:
Clasa a V-a:    Pilda vameșului și fariseului
                        Pilda bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr
Clasa a VI-a:   Pescuirea minunată
                        Vindecarea celor 10 leproși.
            Pe fiecare fișă am pus patru imagini ale evenimentului din Sfânta Scriptură. Asta înseamnă că dintr-o fișă putem împărți patru imagini fiecărui elev. Pentru a nu încărca lecția și a-i stresa cu prea multe informații scrise le vom împărți elevilor câte o imagine de colorat. Imaginea, mai întâi, va fi lipită în caietul de religie, iar apoi colorată. Când vom face recapitularea elevii își vor aminti mai ușor informațiile.
            De exemplu, pentru Pilda samarineanului milostiv le putem da elevilor următoarele idei principale, iar apoi imaginea de colorat:
·         Iisus este ispitit de un învățător de Lege.
·         Mântuitorul relatează pilda samarineanului milostiv.
·         În drum spre Ierihon un călător este rănit,
·         Pe lângă călător trec un preot și un levit.
·         Samarineanul dovedește iubire față de cel rănit.
·         Învățătorul de lege descoperă singur cine este aproapele său.
Sau pentru Vindecarea celor 10 leproși, de exemplu, le putem explica elevilor despre faptul că e important să fim recunoscători pentru toate, că în rugăciune nu trebuie doar să cerem, ci să-L slăvim pe Dumnezeu și să-I mulțumim, participând la Sfânta Liturghie care este cea mai importantă rugăciune de mulțumire adusă lui Dumnezeu.
        Ultima fișă de colorat este dedicată Sfântului Ierarh Nicolae. Ea cuprinde două imagini, deci o fișă pentru doi elevi. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce înseamnă să fiu creștin (fișe de lucru pdf+jpg) - Clasa pregătitoare

Fișă Omul se bucură de creația lui Dumnezeu (Cărticică) Clasa I

Patimile și Învierea Domnului - Clasele III-VII

Patimile și Învierea DomnuluiClasele III-VII Lecția cuprinde: un filmuleț legat de Săptămâna Patimilor, o imagine (iocană) cu Răstignirea Domnului, o altă imagine (Icoană) cu Invierea Domnului, o imagine cu o fișă de lucru și lista evenimentelor din Săptămâna Patimilior.  https://www.youtube.com/watch?v=_-fyrwbr8rw - Film Săptămâna Patimilor.Duminica sărbătorim Intrarea Domnului în Ierusalim.Miercuri Domnul Iisus a fost vândut de Iuda pe 30 de arginţi.Joi  a avut loc Cina cea de Taină. La Cină Mântuitorul a spălat picioarele ucenicilor, a întemeiat Sfânta Taină a Euharistiei, la descoperit pe trădător şi a prezis lepădarea lui Petru. Tot joi, după Cină, Iisus s-a îndreptat cu ucenicii în grădina Ghetsimani unde a fost prins.Vineri Domnul Iisua a fost lovit cu palmele peste față, a fost biciuit și apoi îmbrăcat într-o hlamidă roșie. Apoi I-au pus o cunună de spini pe cap și o cruce grea în spate. Domnul a căzut sub greutatea crucii, iar când au ajuns la locul numit al „Căpățânii”  a fos…