Treceți la conținutul principal

Premieria elevilor participanți la concursurile religioase - 2016 (Foto+video)
Duminică, 18 decembrie, a fost o zi de aleasă bucurie pentru comunitatea creștin-ortodoxă din Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, comuna Satchinez, județul Timiș, pentru că la momentul predicii a avut loc evenimentul premierii tuturor elevilor participanți la concursurile desfășurate în cadrul disciplinei Religie:
Concursul de pictură religioasă: „Sfântul Apostol Andrei – ocrotitorul românilor” – Localitatea Biled.
Concursul „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș” – localitatea Sânnicolau Mare.
Concursul „Bucuria Nașterii Domnului” – localitatea Satchinez (Timișoara).
Concursul „Biblia în sufletul elevilor” – localitatea Satchinez.
Bucuria a fost cu atât mai mare, deoarece pentru prima dată concursul „Biblia în sufletul elevilor”, ajuns la a II-a ediție la Satchinez și a III-a de când este organizat, a fost finanțat integral de Primăria Comunei Satchinez. Despre acest concurs putem spune că s-a desfășurat în data de 13 noiembrie cu ocazia zilei mondiale a Bibliei în Școala Gimnazială Satchinez, judeţul Timiş, arondată parohiei din Satchinez sub coordonarea profesorului de religie Alexandru Hrab, cu aprobarea doamnei Liliana Călianu, directorul şcolii şi cu purtarea de grijă a preotului Alexandru Rusandu, parohul bisericii din Satchinez. Această mică activitate s-a adresat elevilor din clasa și a VII-a, pentru care programa școlară prevede teme despre studierea Sfintei Scripturi.
La evenimentul premierii a participat alături de elevii școlii, de doamna director Liliana Călianu, de părintele paroh Rusandu Alexandru și domnul primar Olimpiu-Florin Cheaua, cel care a și înmânat premiile și diplomele elevilor.
În cuvântul din deschidere, atât domnul profesor Alexandru Hrab, cât și părintele Alexandru Rusandu au adus mulțumiri speciale doamnei director, domnului primar, prea cucernicului Părinte Sorin Lungoci, doamnei Chelmuș Daciana, dar și membrilor Consiliului Local al comunei Satchinez, elevilor prezenți și părinților elevilor pentru sprijinul acordat pentru buna desfășurare a acestui concurs. Totodată aceștia au arătat că domnul primar este un om care se implică activ în viața școlii și a Bisericii ajutând de fiecare dată când este solicitat, iar doamna director este un bun manager care a adus cinste prin faptele ei și prin buna chivernisire a Școlii Gimnaziale Satchinez.
La rândul lor, domnul primar, cât și doamna director au apreciat munca părintelui paroh, a domnului profesor de religie și a elevilor asigurându-i pe toți că dânșii vor susține în continuare toate activitățile legate de ora de religie, dar și de viața religioasă a membrilor parohiei Satchinez.
Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce înseamnă să fiu creștin (fișe de lucru pdf+jpg) - Clasa pregătitoare

Fișă Omul se bucură de creația lui Dumnezeu (Cărticică) Clasa I

Patimile și Învierea Domnului - Clasele III-VII

Patimile și Învierea DomnuluiClasele III-VII Lecția cuprinde: un filmuleț legat de Săptămâna Patimilor, o imagine (iocană) cu Răstignirea Domnului, o altă imagine (Icoană) cu Invierea Domnului, o imagine cu o fișă de lucru și lista evenimentelor din Săptămâna Patimilior.  https://www.youtube.com/watch?v=_-fyrwbr8rw - Film Săptămâna Patimilor.Duminica sărbătorim Intrarea Domnului în Ierusalim.Miercuri Domnul Iisus a fost vândut de Iuda pe 30 de arginţi.Joi  a avut loc Cina cea de Taină. La Cină Mântuitorul a spălat picioarele ucenicilor, a întemeiat Sfânta Taină a Euharistiei, la descoperit pe trădător şi a prezis lepădarea lui Petru. Tot joi, după Cină, Iisus s-a îndreptat cu ucenicii în grădina Ghetsimani unde a fost prins.Vineri Domnul Iisua a fost lovit cu palmele peste față, a fost biciuit și apoi îmbrăcat într-o hlamidă roșie. Apoi I-au pus o cunună de spini pe cap și o cruce grea în spate. Domnul a căzut sub greutatea crucii, iar când au ajuns la locul numit al „Căpățânii”  a fos…