Treceți la conținutul principal

Învierea Fiului văduvei din Nain Fișă de lucru – clasa a II-a


Învierea Fiului văduvei din Nain
Fișă de lucru – clasa a II-a
Pagina este împărățită în două, asta înseamnă că pe o pagină avem două fișe. Fișa se poate folosi pentru clasa a II-a atunci când vorbim despre minuni. Lecția Minunile arată iubirea lui Dumnezeu față de om. De preferabil este ca elevii să-și lipească fișa în caietul lor, iar caietul să fie de biologie sau geografie, pentru a putea fi folosită pagina albă. Am observat că prinde mai bine această metodă.
Profesorul explică elevilor că Domnul Iisus în activitatea Sa a făcut multe fapte bune. Printre acestea se numără vindecarea unui om foarte bolnav (vindecarea slăbănogului), a prefăcut apa în vin, a înmulțit pâini și pești, a vindecat un om orb, a vindecat un om paralizat, a vindecat pe slujitorul uni soldat, a potolit furtuni pe mare, dar a înviat și oameni morți. Pe fiica lui Iair, pe fiul unei văduve din orașul Nain, pe prietenul Său, Lazar, iar în final, cea mai mare sărbătoare, propria Sa Înviere. Astăzi vom vorbi despre una din minunile lui Iisus și anume despre minunea învierii fiului văduvei din Nain.
Profesorul citește evanghelia care relatează această minune, Luca 7, 11-16, iar apoi îi roagă pe elevi să urmărească pe fișa de lucru imaginea care reprezintă învierea fiului văduvei din Nain, rezolvarea rebusului se va face doar după ce elevii au notat în caiețele câteva idei din lecție, dacă profesorul dorește notarea acestor idei.
Sugestii pentru un posibil dialog.
·         Într-o zi, Iisus, urmat de Apostoli și de o mare mulțime de oameni, ajuns în cetatea Nain.
·         Chiar atunci, pe unde din porțile cetății trece un grup de oameni foarte supărați. Ei duceau la cimitir unicul copil al unei mame văduve, care murise.
·         Ea plângea de durere pentru pierderea singurului ei fiu, în care își pusese toată nădejdea. Acum rămăsese fără nici un ajutor.
·         Când a ajuns în dreptul grupului de oameni și a văzut-o pe mamă plângând, lui Iisus i s-a făcut milă de ea și i-a zis: „Nu plânge!”.
„Și apropiindu-Se, S-a atins de sicriu, iar cei ce-l duceau s-au oprit. Și a zis «Tinere, ție îți zic, scoală-te!» Apoi s-a ridicat copilul mort și a început să vorbească iar Iisus l-a dat mamei sale. Deci frică i-a cuprins pe toți și slăveau pe Dumnezeu, zicând «Proroc mare S-a ridicat între noi și Dumnezeu a cercetat pe poporul Său”».
Bibliografie:
1.      Chiagă, Preot prof. Adrian, Chiagă, Cristina, Să învățăm Religie. Culegere de jocuri și exerciții creștin-ortodoxe, clasele I-IV, ed. Andreas, București, 2013.
2.      Nechita, Pr. Dr. Vasile, Pârâială, Dumitru D., Pârâială, Bogdan-Dimitrie, Pârâială, Cristian-George, Caiet de religie – auxiliar pentru elevi – Clasa a II-a, ed. Euristica, Iași, 2008.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce înseamnă să fiu creștin (fișe de lucru pdf+jpg) - Clasa pregătitoare

Fișă Omul se bucură de creația lui Dumnezeu (Cărticică) Clasa I

Patimile și Învierea Domnului - Clasele III-VII

Patimile și Învierea DomnuluiClasele III-VII Lecția cuprinde: un filmuleț legat de Săptămâna Patimilor, o imagine (iocană) cu Răstignirea Domnului, o altă imagine (Icoană) cu Invierea Domnului, o imagine cu o fișă de lucru și lista evenimentelor din Săptămâna Patimilior.  https://www.youtube.com/watch?v=_-fyrwbr8rw - Film Săptămâna Patimilor.Duminica sărbătorim Intrarea Domnului în Ierusalim.Miercuri Domnul Iisus a fost vândut de Iuda pe 30 de arginţi.Joi  a avut loc Cina cea de Taină. La Cină Mântuitorul a spălat picioarele ucenicilor, a întemeiat Sfânta Taină a Euharistiei, la descoperit pe trădător şi a prezis lepădarea lui Petru. Tot joi, după Cină, Iisus s-a îndreptat cu ucenicii în grădina Ghetsimani unde a fost prins.Vineri Domnul Iisua a fost lovit cu palmele peste față, a fost biciuit și apoi îmbrăcat într-o hlamidă roșie. Apoi I-au pus o cunună de spini pe cap și o cruce grea în spate. Domnul a căzut sub greutatea crucii, iar când au ajuns la locul numit al „Căpățânii”  a fos…